Over Kinderopvang Meerdijk in Emmen

Kinderopvang bieden waarbij het belang van het kind altijd voorop staat. Dat is waar Kinderopvang Meerdijk in Emmen voor staat en waar onze pedagogisch medewerkers zich iedere dag voor inzetten.

Kinderen van 8 weken tot 13 jaar oud kunnen bij ons terecht voor dagopvang, buitenschoolse opvang en Voorschool. Dit bieden wij aan op 3 locaties in Emmen, die allemaal hun eigen karakter hebben.

Ondanks dit eigen karakter werken we op al onze locaties aan hetzelfde doel: wij willen eraan bijdragen dat uw kind zelfstandig, sociaal en zelfredzaam wordt. Hoe wij dat doen, kunt u precies teruglezen in het pedagogisch beleidsplan van Kinderopvang Meerdijk.

pedagogisch medewerker van kinderopvang meerdijk in Emmen leest samen met een meisje een kinderboek
een jongen en een meisje laten technisch speelgoed zien

Het belang van uw kind staat voorop

In alles wat wij doen, staat het belang van uw kind voorop. Dat merkt u aan verschillende dingen. Bijvoorbeeld aan de vaste haal- en brengtijden, vaste groepen met vaste leidsters, een minimum aantal opvanguren per week, eigen beddengoed en een vaste mentor. Hiermee creëren we rust en geborgenheid voor uw kind. Maar we doen nog veel meer, zoals u in het pedagogisch plan kunt lezen.

Uw kind in goede handen

Bij Kinderopvang Meerdijk is uw kind in goede handen. Om rust, veiligheid en geborgenheid te bieden werken wij met een vast team van pedagogisch medewerkers. Per groep werken 3 à 4 pedagogisch medewerkers. Zij hebben allemaal een kindgerichte opleiding op mbo- of hbo-niveau. Daarnaast hebben veel groepen een vaste stagiaire. Die wordt door ons, als officieel goedgekeurd opleidingsinstituut, klaargestoomd voor een baan in de kinderopvang.

Ook hebben wij een pedagogisch coach en een beleidsmedewerker in dienst.

Een vaste mentor

Omdat goede contacten tussen leidsters en ouders van groot belang zijn, krijgt ieder kind een vaste mentor. Die is het eerste aanspreekpunt voor u. De mentor volgt de ontwikkeling van uw kind op de voet en houdt u hiervan op de hoogte. Daarnaast nodigt de mentor u één keer per jaar uit voor een 10-minutengesprek om te bespreken hoe het met uw kind gaat.

Reggio Emilia: ontdekken, onderzoeken en experimenteren

Binnen Kinderopvang Meerdijk vindt u sporen van de Reggio Emilia-filosofie. Deze filosofie is gericht op luisteren in plaats van vertellen. Een kind heeft van nature heel veel in zich. Reggio Emilia laat dit naar buiten komen. Hoe? Door het kind te laten leiden, door hem alles zelf te laten ontdekken. Door te laten onderzoeken en experimenteren, en het kind hierbij niet te sturen, maar alleen te begeleiden.

De leidsters volgen het kind

Reggio Emilia werkt niet met vaste thema’s. Wij werken wel met thema's, maar gaan daarbij vooral in op de seizoenen en alles wat daar bij komt kijken. We spelen in op situaties en vragen van de kinderen. Vindt een kind bij het buitenspelen een slak, dan zoomen we daar op in. Zijn er ergens kittens geboren of gaat er iemand verhuizen, dan praten we daar uitgebreid over.

Een concreet voorbeeld van de sporen van Reggio Emilia in de praktijk: we schotelen uw kind geen voorgeknutseld werkje voor dat hij of zij precies moet namaken. In plaats daarvan bieden we verschillende materialen aan waarmee uw kind zelf iets kan creëren.

Uk en Puk

Omdat wij ook VVE opvang bieden aan kinderen vanaf 2,5 jaar, kiezen wij als organisatie voor de methode Uk en Puk. Naast de seizoenen komen er jaarlijks 4 Uk en Puk thema's aan bod. We werken elk thema aan de diverse ontwikkelingsgebieden. In deze thema's verweven wij onze Reggio methode. Geen strakke planningen maar in gaan op wat de kinderen ontdekken en aandragen. En de handpop Puk kan natuurlijk mee op avontuur!

Praktische informatie voor ouders

Wilt u meer informatie over onze visie, of wilt u al uw vragen stellen tijdens een vrijblijvende rondleiding? Neem dan contact met ons op.

Scroll naar boven